SUBÜ YÖK Raporunun 3 Başlığında İlklerde Yer Aldı
SUBÜ YÖK Raporunun 3 Başlığında İlklerde Yer Aldı
SUBÜ YÖK Raporunun 3 Başlığında İlklerde Yer Aldı
SUBÜ YÖK Raporunun 3 Başlığında İlklerde Yer Aldı
SUBÜ, YÖK tarafından hazırlanan 2024 Yılı İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu’nun 3 başlığında ilk 20 üniversite arasına girmeyi başardı. Bir başlıkta ise istikrarlı gelişim gösteren ilk 3 üniversite arasında yer aldı.
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından hazırlanan 2024 Yılı İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu’nun 3 başlığında tüm üniversiteler arasında ilk 20’de yer almayı başardı.
Rapora göre SUBÜ, ‘Topluma Hizmet ve Sosyal Sorumluluk’ kategorisinde bulunan kariyer merkezleri tarafından gerçekleştirilen faaliyet sayılarına göre 1 yıl içerisinde düzenlediği faaliyetlerle 3’üncü sırada yer aldı.
Raporda bulunan ‘Uluslararasılaşma’ başlığında SUBÜ, uluslararası öğrenci sayısının en yüksek olduğu üniversiteler arasında 4 bin 50 öğrenci ile 18’inci oldu. Bir diğer inceleme başlığı olan ve ‘Sürdürülebilirlik’ kategorisinde bulunan kişi başı doğrudan karbon ayak izinin en düşük olduğu üniversiteler arasında ise kişi başı 19,94 kilogram karbondioksit eş değeri ile 17’inci sıranın sahibi oldu. ‘Araştırma-Geliştirme, Proje ve Yayın’ başlığının ulusal yayınlara atıf sayısı kapsamındaki değerlendirmesinde SUBÜ, istikrarlı gelişim gösteren 3’üncü üniversite olarak gösterildi.
Ana tabloda yer aldığımız alanlar artacak
YÖK’ün hazırladığı rapora ilişkin değerlendirmelerde bulunan SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Önceki yılların raporlarında devlet üniversiteleri ve vakıf üniversitelerine ilişkin veriler ilk 5 üniversite şeklinde kategorilendirilerek ayrı ayrı listeleniyordu.
Ancak bu değiştirilerek tüm üniversitelerin dâhil edildiği ve ilk 20 sıraya girenlerin paylaşıldığı bir düzene geçildi. Kariyer Planlama ve İnsan Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezimiz, yürüttüğü faaliyetlerle istikrarını sürdürerek bu yıl da üniversitemizin ilgili alanda ilk 3 içerisinde yer almasını sağladı. Yükseköğretimde uluslararasılaşma hem devletimizin hem de üniversitemizin politikalarından birisi.
Bu anlamda ilk 20 içerisinde yer almak bizleri mutlu etti. Geçtiğimiz yıl ‘Sürdürülebilirlik’ başlığında kişi başı su tüketiminin en az olduğu üniversiteler arasında yer almıştık. Bu yıl böyle bir kategoride listeleme yapılmadı ancak doğrudan karbon ayak izinin en düşük olduğu üniversiteler arasında yer alma başarısı gösterdik.
Ulusal yayınlara atıf alanındaki istikrarlı gelişimimizi bu raporla gördük. İnşallah gelişimimiz ana tabloda yer almamızı da sağlayacaktır. Geçtiğimiz yıl ilk 5’te yer aldığımız bir diğer alan olan verilen sertifika sayısının en yüksek olduğu üniversiteler alanına ise bu raporda yer verilmedi.
Tüm bunlar dikkate alındığında bir önceki yıla göre daha iyi bir performans ortaya koyduk. Bununla birlikte gelişim ivmemizi daha da yükselterek ana tabloda yer aldığımız alanları artıracağız. Başarılarımıza emek veren tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.