Atatürk Stadı Tartan Pist Yenileme Çalışmaları Başladı

Hendek Belediyesi, spor altyapısını güçlendirme ve ilçedeki vatandaşlara daha kaliteli spor yapma imkanı sunma amacıyla Atatürk Stadı'nda tartan pist yenileme çalışmalarına başladı.

 Çalışmaların kısa sürede tamamlanarak stadın tekrar vatandaşların hizmetine sunulması hedefleniyor.

Daha Modern Ve Dayanıklı Zemin

Hendek Belediyesi Fen işleri ekipleri tarafından Hendek Atatürk Stadı'nda tartan pist yenileme çalışmaları başladı. Türkiye Atletizm Federasyonu’nun kriterlerine uygun olarak yapılan yeni sandviç panel tartan pist, sporculara ve spor yapmak isteyen vatandaşlara daha konforlu bir antrenman ve spor alanı sunacak. Yüksek performanslı malzemelerden üretilen bu zemin, darbe emici özelliği sayesinde spor sakatlanmalarının önüne geçilmesini amaçlıyor. Ayrıca, uzun ömürlü yapısıyla bakım maliyetlerini de minimuma indirecek.

Çalışmalar Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Tartan zemin yenileme çalışmaları kapsamında ekipler, ilk olarak birinci kat zemin kaplama çalışmalarını tamamlayacak. İlk katın tamamlanmasının ardından, ikinci kat zemin çalışmaları yapılacak ve sonrasında alanın çizgi işlemleri gerçekleştirilecek. Yenileme çalışmalarının kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

Başkan İrfan Püsküllü: Sağlıklı Yaşam Alanları Oluşturuyoruz

Devam eden yenileme çalışmaları hakkında konuşan Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, yaptığı açıklamada, "Atatürk Stadı'mızın zeminini yenileyerek, yürüyüş ve spor faaliyetleri gerçekleştiren vatandaşlarımıza ve sporcularımıza daha iyi ve iyileştirilmiş şartlarda spor yapma imkanı sağlıyoruz. Amacımız, gençlerimizi ve ev hanımlarımızı spora teşvik etmek ve ilçemizde bu tür alanlar sayesinde vatandaşlarımızın daha sağlıklı bir yaşam sürmelerine katkı sağlamaktır. Bu çalışma, Hendek'in gerek sportif geleceği gerekse vatandaşlarımızın sağlıklı yaşam sürmeleri adına önemli bir yatırımdır. Hendek Belediyesi olarak, sporun ve sporcunun her zaman yanında olacağız. Tüm vatandaşlarımıza ve sporcularımıza şimdiden hayırlı olsun" dedi.