Genç Hatibeler İş Başında

Şehit Mansur Cansız Anadolu İmam Hatip Lisesi, İmam Hatip Aidiyetini, Niteliğini ve Niceliğini Artırma, Kişisel Kültürel Akademik Gelişime Katkı ve İstikamet Projesi (Hangi Proje) kapsamında Genç Hatibeler adıyla Kaynarca’da köy camilerinde kadınlara yönelik etkinlikler düzenliyorlar.

Okulun Meslek Dersleri öğretmenleri riyasetinde gerçekleştirilecek olan etkinliklerin ilki Büyükyanık Köyü Zongildik Mahalle Camiinde Esra Gündoğdu danışmanlığında 15 kız öğrenci ile birlikte hayata geçirildi.

Büyükyanık Zongildik Mahalle Camiinde düzenlenen programda öğrenciler mahalle halkına Kuran-ı Kerim Tilaveti, vaaz, sohbet, ve def eşliğinde ezgi ve ilahiler okudular.

Şehit Mansur Cansız Anadolu İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni ve Genç Hatibeler Programı Koordinatörü Esra Gündoğdu; Okulumuzun,’’ İmam Hatip Aidiyetini, Niteliğini Ve Niceliğini Artırma, Kişisel Kültürel Akademik Gelişime Katkı Ve İstikamet Projesi’’ kapsamında Genç Hatibeler Programı ile öğrencilerimiz okulda öğrendikleri bilgileri köylerde camilerde kadınlara aktararak hem kendilerini geliştiriyorlar hem de özgüvenleri pekişiyor. Bu proje ile birlikte öğrencilerimiz kendilerini daha iyi ifade edebiliyorlar ve sürekli bilgilerini güncelliyorlar. Okulda teorik eğitimin yanı sıra camilerde pratik yapmak mesleki tecrübelerini de artırıyor ve onların iletişim becerilerini de olumlu yönde etkiliyor. Böylelikle çocuklar hem bilgilerini hem de yeteneklerini sergileyebilecekleri bir imkana sahip olmuş oluyorlar şeklinde konuştu.