Hendekte Zabıtaya Yönelik Eğitim Projesi
Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü Eğitim ve Proje Birimi tarafından hazırlanmış olan proje kapsamında geliştirilen Sağlık ve Kişisel Gelişim Modülü Eğitimleri 6 hafta süresince Hendek Belediyesine bağlı Zabıta personelinin katılımı ile gerçekleştirildi.
Hendek Belediyesi sınırları içinde ilçenin düzenini, belde halkının huzurunu ve sağlığını korumak , esnafın çalışma düzeni dahil olmak üzere; kanun, tüzük ve yönetmeliklere uygun görev ve yetkilerle hizmet sunan Zabıta personelinin Sağlık ve Kişisel Gelişim içerikli güncel bilgilerle hizmet kalitesinin yükseltilmesi ve iş doyumunun arttırılması hedeflendi.
Kurumlar Arası İşbirliğinde Ekip Çalışması
Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Fulya Aktan Kibar ve Hendek Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Kemal Atala’ nın katkısı ile kurumlar arası işbirliği çerçevesinde gerçekleşen proje Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü Eğitim ve Proje Biriminden Uzm. Hemşire Deniz Çiftçi ve Hasan Kodaman tarafından hazırlandı.
Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğünden Sosyal Çalışmacı Selin ÖZ, Psikolog Melike Kahraman, Hemşire Tuğba Özen, Çevre Sağlığı Teknisyeni Mehmet Fatih Ayaz ve Fizyoterapist Nevzat Demir kendi alanları ile ilgili eğitimlerde sunumlar gerçekleştirerek, Zabıta Personelini bilgilendirdiler.
Zabıtalara Yönelik Hazırlanan Sağlık Ve Kişisel Gelişim Eğitim Modülü Örnek Bir Çalışma Olması Yönünden Önem Taşıyor
Toplumun sağlığını korumak ve geliştirmek amacıyla Zabıta personeline, “Sağlık, Önemi ve Toplumun Sağlığında Yerel Unsurların Etkileri ,Yaşlı ve Engelli Sağlığı , Temel Yaşam Desteği, Yabancı Cisim Tıkanmaları ve İlkyardım , İyi olma hali, Stres ve Öfke Kontrolü , Zor İnsanlarla Başa Çıkma , Ruh Sağlığı Hastalıklarında Yaklaşım , Etkili iletişim, Nezaket ve Güzel Konuşma Becerileri, Motivasyon Teknikleri, Etkili Zaman Yönetimi, Problem Çözme Becerileri ,Bağımlılıklar İle Mücadele, Çocuk ve Kadın Hakları, Sağlıklı Çevre Koşullarının Sağlanması, Bulaşıcı Hastalıklar, Salgınlar ve Toplumda Bağışıklamanın Önemi, Hareketli Yaşam ve Spor” konu başlıklarında teorik ve uygulamalı eğitimler Zabıta Personelinin istekli ve gelişmeye açık tutumu ile gerçekleştirildi.
Hendek Belediyesi Meclis Salonunda tamamlanan projenin sonunda eğitime katılımcılara katılım belgeleri takdim edildi.
Toplumda Sağlık, Huzur Ve Güven Tesisinde Zabıtanın Rolü
Toplumda her mesleğin ve temsil edenlerin değer bulması, bilgili ve motivasyonu yüksek bir şekilde kaliteli hizmet sunumu sağlamaları güncel bilgilerle gelişerek mümkün olabilir.
Zabıtalık mesleği logosundaki anlamları itibariyle toplumun her kesimine, sağlıklı çevre koşullarını sağlanması hususunda hizmet sunan vizyonu ile olumsuzlukları ortadan kaldıran yol gösterici nitelik taşımaktadır.
Toplumumuzun sağlıklı çevre ve yaşam koşulları ile ilgili kurallara uyumu konusunda zabıta ambleminin anlamının farkındalığı ile tamamlanan eğitim sonunda logodaki 10 ışıkta bahsedilen “Adalet ve Güven, Doğruluk ve Dürüstlük, Huzur ve Sükunet, Şeffaflık ve Tarafsızlık, İnsan Haklarına ve Çevreye Saygı, Kalite ve verimlilik, Şehir Kültürünü Oluşturmak ve Korumak, Katılımcılık, Yardımseverlik ve Sağlık” konularına vurgu yapılmış ve topluma eğitimlerle kendini geliştiren Zabıtalara karşı saygılı, işbirlikçi ve dayanışma içinde olmaları hususu hatırlatılmıştır.