Karadeniz Kültür ve Sanat Festivali Başladı

3.Karadeniz Kültür ve Sanat Festivali Hendek’te başladı.

Bu yıl 3.’sü düzenlenen Karadeniz Kültür ve Sanat Festivali Hendek Ticaret Merkezi Kapalı Pazaryerinde başladı.

Şehide saygı

12-13-14 Temmuz’da Hendek Ticaret Merkezi Kapalı Pazaryerinde düzenlenecek olan Festival Sakarya’daki şehit haberi nedeniyle ilk gün müzik ve eğlencesiz sadece standların açılışı ile başlarken, Sakarya’nın Şehidini son yolculuğuna uğurlaması sonrasında ikinci gün 18.00 sıralarında başladı. Sakarya Şehidi başta olmak üzere tüm Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başlayan Festival yarın (Pazar) akşamına kadar misafirlerin hizmetinde olacak.

70 stand hizmet verecek

Hendek Ticaret Merkezi Kapalı Pazaryeri’nde kurulacak festival alanında birbirinden farklı 70 standın hizmet edeceği öğrenilirken, misafirler karadenizin yöresel ürünleri lahana sarması, yığma, lahana çorbası, mısır ekmeği ve yoğurt, yağlaş, mısır çorbası gibi birçok yemeği tatma fırsatı bulabilecek. Misafirleri Karadeniz’e götürecek festival alanında kemençe standından tırmaç, sepet, peştemal ve bunlar gibi birçok yöresel ürünler de ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Çocuklar unutulmadı

Çocuklarında unutulmadığı festivalde ücretsiz oyun parkları, palyaço ile yüzboyası, sosis balon etkinliği ve ücretsiz pamuk şeker dağıtımı gibi birçok organizasyonun yer alacağı belirtildi.

Tüm halkımız davetlidir

Hendek Karadeniz Havalisi Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetimi tarafından Hendek Ticaret Merkezi Kapalı Pazaryerinde düzenlenecek olan Festival tamamen Ücretsiz gerçekleştirilirken Festivale tüm halkımız davetlidir ifadelerine yer verildi.