Şenpiliç’ten Vardiyalı Üretime 400 Kişilik İlave İstihdam

Ekonomik gelişmelerin sürekli gündemde olduğu, işsizlik sorunlarının tartışıldığı Türkiye'de İŞKUR projeleriyle birlikte binlerce kişi iş sahibi olabiliyor.

Sakarya'da çok sayıda tesisi bulunan Türkiye'nin piliç eti imalatındaki lider kuruluşlarından Şenpiliç de vardiya artışı kararı aldı.

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz'in de katıldığı törende Şenpiliç ile İŞKUR arasında sözleşme imzalandı. Şenpiliç, İŞKUR Sakarya İl Müdürlüğü aracılığıyla 400 kişiye istihdam sağlayacak.

Sakarya'da çok sayıda üretim ve imalat tesisi bulunan, ülkemizde piliç eti imalatının lider kuruluşu Şenpiliç GIDA SAN. A.Ş, vardiya artışı ile 400 kişilik ilave istihdam sağlayacak. İŞKUR desteğinden yararlanarak istihdam artışı sağlayacak olan firma ile sözleşme imzalandı.

İŞKUR İl Müdürlüğünde düzenlenen imza töreninde, piliç eti üretiminde dünyada 10. sıralarda yer alan ülkemiz, piliç eti üretimi bakımından kendine yeterli ve ihracatçı konumunda olduğu ifade edildi. Ayrıca, sektörün yaptığı yatırımlar ve modern tesisler nedeniyle bundan sonraki yıllarda da bu artışın devam etmesinin beklendiği açıklandı.
Şenpiliç GIDA SAN. A.Ş,’nin ilave istihdam sağlamasına ilişkin sözleşmeyi, İŞKUR İl Müdürlüğü'nde Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, İŞKUR Genel Müdürlüğü İstihdam Uzmanları Soner Ulukütük ve Şebnem Işık ile Sakarya İŞKUR İl Müdürü Tekin Kaya, SGK Sakarya Sosyal Güvenlik İl Müdürü Erhan Çavuş ve Şenpiliç A.Ş. yetkilileri birlikte imzaladı.

"45. yılımızda, 400 kişilik ilave istihdamla daha da büyüyoruz"

Şenpiliç adına konuşan İnsan Kaynakları Direktörü Meryem Sökmen; “1978 yılında Gebze’de kurulan bir yetiştirme çiftliğiyle temelleri atılan Şenpiliç, bugün yılda yaklaşık 500.000 ton piliç eti üretim kapasitesi ile beyaz et sektöründe 45. yılını kutluyor. Türkiye’nin en büyük ilk 100 sanayi kuruluşu içinde 71. sırada yer alan Şenpiliç, %18 pazar payıyla da Türkiye’nin en büyük entegre piliç eti üreticisi konumundadır. Ayrıca, son 5 yılda yem fabrikası yatırımı yanında Osmaniye’de 500 milyon liralık yatırımlarıyla 125.000 ton piliç eti üretim kapasitesine sahip kesimhaneden sonra, üçüncü bölgesel üretim tesisi olarak Samsun’daki kesimhaneyi de bünyesine katarak faaliyetlerini ve yatırımlarını artırarak devam ettiriyor” ifadesinde bulundu.

Ayrıca, 45 yıldır hem şehirde hem kırsalda ülke istihdamına katkı sağladıklarını belirten, İnsan Kaynakları Direktörü Meryem Sökmen, yeni ve mevcut yatırımlarda ileri teknolojiyi kullanarak dünya standartlarında ve hijyen ortamında sağlıklı beslenme için kritik önem taşıyan temel gıda maddesi üretmenin sorumluluğu ile piliç eti üretimi gerçekleştirmeye devam ettiklerini bildirdi.

Bunun yanında, işgücü alım şartları hakkında da bilgi veren Sökmen, İşletmede her seviyede çalışana ihtiyaç duyduklarını, çalışanlara asgari ücretin üstünde baz ücret ve sosyal haklar çerçevesinde ödeme yaptıklarını, iş sağlığı ve güvenliği konularına da büyük önem verdiklerini ifade ederek iş arayanları tanışmaya davet ettiklerini belirtti.

"Sektör tarımı da desteklemektedir"

Vali Yaşar Karadeniz ise yaptığı konuşmada; “Türkiye tavuk eti üretimi bakımından kendine yeterli ve ihracatçı ülke konumundadır. Ülkemizdeki firmalar da son yıllarda teknolojik alt yapılarına daha fazla yatırım yaparak, dünya standartlarına ulaşmıştır. Türkiye, tavuk eti üretiminde dünyada 10. sıralarda yer aldığı bilinmektedir.

Tavuk eti ihracatının sektörün yaptığı yatırımlar ve modern tesisler nedeniyle bundan sonraki yıllarda da artması beklenmektedir. Sektörün istihdam oranı yüksek olmasının yanında tarımı da destekleyen yapısı bulunmaktadır. İlimizde faaliyette bulunan Şenpiliç GIDA SAN. A.Ş'nin üretim artışı doğrultusunda 400 kişilik ilave istihdamla kadrosunu büyütecek olması memnuniyet vericidir. İlimizin ve ülkemizin üretimine, ihracatına ve istihdamına hayırlı olmasını dilerim” değerlendirmesinde bulundu.

"Son 10 yılın en düşük işsizlik oranına ulaşılmıştır"

Son olarak değerlendirmelerde bulunan İŞKUR Genel Müdürlüğü Aktif İşgücü Hizmetleri Dairesi Başkanlığı İstihdam Uzmanı Şebnem Işık ise, “İŞKUR, istihdamın arttırılması, işsizliğin azaltılması ve iş arayanların istihdam edilmesi için hizmet vermektedir. Bu amaç doğrultusunda, Kurumumuz istihdamın olduğu her alanda program uygulamakta ve destek sağlamaktadır.

Bu doğrultuda, ŞENPİLİÇ GIDA SAN. A.Ş. ile İŞKUR arasında imzalanan 400 kişilik işbaşı eğitim programımızın ve sigorta prim teşviklerinin ilave istihdam ile bölgesel kalkınmaya katkıda bulunmasını dilerim” ifadesinde bulundu.

Ayrıca, işsizlik oranındaki gerilemeye dikkat çeken İstihdam Uzmanı Şebnem Işık, ülkemizin % 9,1’lik işsizlik oranı ile son 10 yılın en düşük rakamına ulaştığını, gençlerdeki işsizlik oranının da %16,7 seviyesine inerek ciddi iyileşme sağlandığını hatırlattı.

Bunun yanında, işgücüne katılım oranını artırarak, işsizlik oranını daha da azaltmak olduğunu vurguladı.