Yazarlarımızın Miraslarına Sahip Çıkmalıyız

Sakarya’da yazarları bir araya getirmek ve gençleri kitap ve şiir yazmaya yönlendirmenin yanı sıra kitap kurtlarını yazarlarla bir araya getirmek amacı ile, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türkiye Yazarlar Birliği Sakarya Şubesi, Gençlik Haftası kapsamında Gençler Yazarlarını Okuyor etkinliği düzenledi.

Sakaryalı şair ve yazarların il gençliği tarafından daha yakından tanınması ve okunması amacıyla, yaşayan 60 yazar ve şairin kitapları 8 lisedeki öğrencilere dağıtıldı, öğrenciler şair ve yazarların okudukları kitapları, yazarlarla bir araya gelerek anlattılar.

Adapazarı Aziz Duran Parkında gerçekleşen "Okur Yazar Buluşmaları" projesi, lise öğrencilerinin genel kültürlerini geliştirmeyi, kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı, toplumsal ilişkilerini güçlendirmeyi, okul başarılarını desteklemeyi ve erdemli bireyler olmalarını hedeflemektedir.

Öğrenciler, söyleşiler öncesinde yazarların kitaplarını okuyarak merak ettikleri konuları doğrudan yazarlara sorabilme fırsatı da buldular.

Türkiye Yazarlar Birliği Sakarya Şubesi Başkanı ve Yazar Fahri Tuna, bu projenin üç ayağı var, Gençlik, Okumak ve yazarlar. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile bir araya gelerek bir proje geliştirdik.

Şehrimizde 60 yazar tespit ettik, yazarlarla, gençleri bir araya getirdik 8 liseden 20 gencimize yazarların kitaplarını verdik ve okudular, ve bugün burada bir birlerine kamuoyuna anlatıyorlar.

Yani kitabın okumanın ve yazarın bir araya geldiği hoş bir buluşma olduğunu düşünüyorum. 20 yazarımızın yirmi kitabı 8 liseden iyi okuyan öğrenciye kitaplar önceden dağıtıldı ve gençler şimdi o deneyimlerini paylaşıyorlar.

 

Kitap yazarı Fatma Betül Duran, bugün bu proje çok hoşuma gitti. Yani biz yazarların kitap okumuş çocuklar ve çok da başarılılar. Hepsi çok güzel anlatmışlar. Çok duygulandım. Böyle yetenek kavgasını başka bir eserin okuyup anlatması çok hoşuma gitti ben çok yani memnun kaldım bu projeden. Herkese çok teşekkür ederim.

 Eğitim uzmanı ve Yazar Adem Duran, şimdi gidilmeyen yerlerin ulaşılmayan zirvelerin özlemi vardır insanın içerisinde, hep hazır şişelerden su içtiğimiz için suların tadını unuttuk. Aslında bu program çocuklarımız o şişenin sularını alıp gözeye götürmek. Gözeden su içirmek. Gözenin tadına baktırmaktı yazarlarla buluşarak  bir araya gelen ilk kez böyle bir tat aldılar.

Çünkü ses sisteminden dört duvar arasından çıkan gençlik ilk kez yazarlarla bir araya gelerek kendi düşüncelerini  ve okumuş olduğu kitabı hakkında bir yorum yaptılar. Kendisinin bir yorumunu okuyarak Farklı bir eyleme geçtiler. Belki buradan birkaç tane de yazar da çıkabilir. Belki duygu düşüncelerini eleştirenlerle çıkabilecek kez kaynağına ulaştıkları için kaynağın tadını  aldılar.

Öğrenci Ayşe Gül Demiryürek, öncelikle okulum aracılığıyla edebiyat öğretmenim aracılığıyla yönlendirildim projeye Sakarya'nın  birçok projesi var. Yazarlarımızın düzenlediği.  bu projede de bir şiir kitabını tanıttım yirmi arkadaşımız  her bir kitabı  tanıttılar. ben de çok değerli bir projeydi. Yani bir kitap hakkında fikir edinmek çok özel, çok kıymetli. kitap yazmak özellikle çok kıymetli. Yazarlarımız eminim çok güzel hissetmişlerdir. Çünkü bir kitabı yazıp sonra onun hakkında bir fikir duymak, özellikle de güze yazarlarımız olduğundan dolayı güzel fikirler duymak. Eminim çok güzeldir Kesinlikle çok faydalı oldu. Çünkü hem yazarlarla tanışma imkanı bulduk. Hem onların kitapları hakkında fikir edinmiş olduk inşallah bizim de kalemimizi kuvvetlendirecek bu edindiğimiz fikirler.

Lise Öğrencisi Ülkü Sena Aydın, bu projenin gerçekten çok güzel olduğunu düşünüyorum, bu Projeye katıldığım için çok mutluyum bu projenin bana ve arkadaşlarıma kendi şehirlerimdeki yazarları tanıma hakkında bayağı faydalı olduğunu düşünüyorum. Bu beni cesaretlendirdi. Çünkü aynı ortamda büyümüş, yazarlarımızın olduğunu, çok başarılı yazarlarımızın olduğunu görünce kendimi yazar olma konusunda desteklenmiş hissettim. Arkadaşlarımın anlattıklarından da öğrendiğimde yazarlarımızın çok başarılı olduğunu onların miraslarına sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyorum bu projeyi hazırlayanlara teşekkür ediyorum.